Udstillingen går bag om fænomenet ”heksebørn” i Nigeria og fortæller om hjælpeorganisationen Land of Hope, der giver forfulgte børn et trygt og godt barneliv – og endda støtter børnene i at opretholde kontakten med de lokalsamfund, der forfulgte dem.
Som i 15-1600-tallet gælder det også i dag, at menneskers frygt kan have grusomme konsekvenser, og heksebørnene er da også ofte produkt af voksnes angst for katastrofer, sult og sygdomme.
Udstillingen fortæller om livsvilkårene for børn og voksne i delstaten Akwa Ibom i Nigeria og giver indblik i den verden, som skaber heksebørnene. Det er en kompleks blanding af sociale, økonomiske
og religiøse faktorer, der ligger til grund for troen på heksekraft og sort magi. Den tro børnene bliver ofre for.
Danskeren Anja Lovén har siden 2012 arbejdet for at redde Nigerias heksebørn. Men hun har blik for de komplekse sammenhænge, så hendes nødhjælpsorganisation, Land of Hope, fjerner ikke blot de anklagede børn, de forsøger også at tage fat i selve kernen af problemet, som ligger ude i de fattige landsbyer.
Her laver Land of Hope et omfattende oplysningsarbejde, som gør lokalsamfundene stærkere og i stand til at tale deres sag overfor myndighederne, når de har brug for hjælp.
Udstillingen viser eksempler på Land of Hopes mange aktiviteter, som endda også indebærer hjælp til barnet med at bevare kontakten til det lokalsamfund, som udstødte det.
Børnene på Land of Hope meget voldsomme oplevelser med sig, og de bruger blandt andet kunst til at give deres følelser et udtryk.
Vi har den store ære at kunne vise en række af børnenes billeder og kan på den måde være med til at give børnene den stemme tilbage, der blev taget fra dem, da de blev anklaget for at være hekse.
Det gør ondt malet af Deborah Edet