HEKSEJAGT – IDAG

Mennesker frygter. For at få kontrol over frygten er vi villige til at gå meget langt – og mennesker frygter stadig andre mennesker.

Heksejagtens dynamikker

Gennem syv nedslagspunkter belyser udstillingen nogle af de dynamikker og situationer, som stadig den dag i dag får mennesker til at frygte trolddom rundt om i verden.
Nogle steder reagerer mennesker, der frygter, med selvtægt, andre steder er forfølgelsen lovlig.

Foto: Kristina Steiner

Foto: Eilif Aslaksen_NRK

Heksebørnene

Organisationen Land of Hope med danskeren Anja Lovén i spidsen redder børn anklaget for trolddom i Nigeria. Land of Hope giver dem et nyt hjem og en fremtid.
Børnene har meget voldsomme oplevelser med sig og de bruger blandt andet kunst til at give deres følelser et udtryk.
Vi har den store ære at kunne vise en række af børnenes billeder og kan på den måde være med til at give børnene den stemme tilbage, der blev taget fra dem, da de blev anklaget for at være hekse.

Det gør ondt!, malet af Deborah Edet, 16 år.

Deborah skriver: ”Børn, der stemples som ’hekse’, bliver udsat for mange overgreb, der spænder fra at blive brændt, slået, skåret i med knive til syrebade og få slået søm i kraniet, blot for at få dem til at ’tilstå’”

Heksene fra Gushegu

Den 53 min. lange dokumentarfilmen, Gushegu Exile, vises i udstillingslokalet med engelske undertekster. I den fortæller Emil Nørgaard Munk historien om Ghanas hekselejre, som bebos af kvinder anklaget for trolddom.

Udstillingen kan ses til og med den 10. november 2022