window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('consent', 'default', { ad_storage: 'denied', analytics_storage: 'denied', wait_for_update: 1500, }); gtag('set', 'ads_data_redaction', true); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PCTRMC261B');

Ofte stillede spørgsmål

Er museet børnevenligt?

Børn er forskellige, men vær opmærksom på at museet handler om hekseforfølgelserne og en barsk tid i vores historie. Vores udstillinger er mørke og fyldt med mærkelige lyde, men mange børn har alligevel haft en god oplevelse på museet.

Vores vejledning er, at museet ikke egner sig til børn under ti år, men du kender dit barn bedst.

Må man tage sin hund med på museet?

Hvis din hund er så lille, at du kan bære den hele tiden på museet, må du tage den med rundt. Større hunde er ikke tilladt. Førerhunde og servicehunde er dog naturligvis altid velkomne.

Skal man booke plads før et besøg

Vi kræver ikke, at nogen booker, men siger stort ‘Jatak’ til, at skoleklasser og større grupper giver os besked inden et besøg.

Er der adgang med kørestol?

Museet ligger på 1. og 2. sal i gamle, fredede bygninger. Det gør det desværre svært for kørestolsbrugere at komme rundt. På grund af den begrænsede adgang har kørestolsbrugere altid gratis adgang. Vi tager imod ledsagerkort.

Fredningsmyndighederne har givet os lov til at installere en lille elevator i bygningen. Den giver en del kørestolsbrugere adgang til det meste af førstesalen.

Men bemærk! Elevatoren er for lille til nogle kørestole. Målene på vores elevator er 111 cm x 104 cm.

 

Kan jeg bruge mine egne høretelefoner til museets audioguides?

Medbring gerne dine egne høretelefoner til vores audioguides. De skal blot have et mini-jack stick (rundt).

Kan museets audio guides forbindes til et høreapparat?

Det kan de desværre ikke. Regn med at vores audio guides har en lydstyrke som en normal telefon.

Har I en aflåst garderobe?

HEX! har aflåste garderobebokse med strømstik i hver boks. Boksene tager en 10’er i pant, og har du ikke kontanter på dig, kan du låne en polet i butikken.

Kan jeg spise medbragt mad på museet?

Som udgangspunkt er det desværre ikke muligt at spise sin mad hos os. I nogle tilfælde kan vi skaffe spiseplads til grupper, så kommer du med en gruppe, anbefaler vi at du skriver til os og spørger til mulighederne.

Kan jeg købe spændende hekseting på museet?

Ja. I museumsbutikken har vi et fint udvalg af varer og historiske bøger om hekseforfølgelserne.

Butikken på HEX!
Kan jeg oplade min mobiltelefon eller computer på museet?

Ja! Garderoben på HEX! har strømstik i alle bokse, så du kan nemt få opladet mobilen eller andre enheder, mens du er på museumsbesøg. Boksene tager en 10’er i pant, og har du ikke kontanter på dig, kan du låne en polet i butikken.

Hvor kan jeg parkere?

Vi plejer at anbefale 2 timers parkeringen ved Sct. Cathrinæ Kirke eller 4-timers parkeringen ved Danhostel.
Vil du være sikker på at få de opdaterede oplysninger om parkeringsmusligheder, bør du dog orientere dig hos Destination Vadehavskysten.

Kort over parkeringsmuligheder i Ribe
Kan I hjælpe mig med min opgave?

Kig menupunktet VIDEN grundigt igennem, før du kontakter os. Dér har vi samlet en masse fakta om forfølgelserne og en masse viden om datidens syn på ’troldfolk’. Der ligger også links til vores podcast og andre udsendelser. Vi håber det kan hjælpe dig.

Hvad kan jeg ellers opleve i området?

Vadehavs-området er fyldt med spændende attraktioner og imponerende natur. Få et overblik over det hele på Destination Vadehavskystens hjemmeside

Oplevelser ved Vadehavet

Vil du spørge om noget andet?

Skriv til os på hex@sydvestjyskemuseer.dk  … vi skal nok finde svar til dig.