window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('consent', 'default', { ad_storage: 'denied', analytics_storage: 'denied', wait_for_update: 1500, }); gtag('set', 'ads_data_redaction', true); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PCTRMC261B');

HEXEÆG – når frygt får gode til at gøre ondt

Særudstilling – 28. juni – 18. december 2024

Historien om hekse vækker en blanding af fascination og afsky, især i lyset af de grufulde hekseprocesser. Fra historisk perspektiv var magthavernes intention at bekæmpe det onde, men ironisk nok resulterede det i yderligere ondskab.

Dette projekt udforsker disse følelser og dilemmaer gennem metaforen af ægget, som symboliserer livets begyndelse. Hvad er det for et kim der ligger i ægget? Er det godt eller ondt? Kan et ufødt liv overhovedet være godt eller ondt, eller er det den verden det møder, når det klækkes, som spejler ondskab eller godhed?

Ved at skabe et rum fyldt med æg i forskellige størrelser og udtryk – nogle mørke og hærgede, andre skrøbelige og næsten gennemsigtige – undersøger vi, hvad der ruger derinde. Er det noget, vi skal beskytte, eller noget vi skal beskytte os imod?

Gennem en kunstinstallation med æg skabt af forskellige materialer som keramik, gips og resin, udforsker vi disse spørgsmål og skaber et rum, et galemandsværk, som slår en tone an, der vil ringe i ens bevidsthed længe efter.

Det kan du opleve

I udstillingen er det æggene, der gemmer på det ukendte, det frygtede, det onde, men måske også på det beskyttende og håbet om noget bedre. Æggene er allerede lavet af eleverne fra Skads skole, og hvert æg er unikt, lavet af naturlige materialer og efterladt med interessante spor fra rakubrænding.

Udstillingen viser forskellige rum, der hver især handler om forskellige dele af heksetemaet. Fra “Det Gode og Det Onde”, hvor besøgende kan se forskellen mellem liv og død, til “Sygdom og Helbredelse”, der kombinerer moderne videnskab og gammel visdom, og endelig “Natur vs. Kultur”, der udfordrer vores forhold til naturen omkring os.

Besøgende inviteres på en rejse gennem tid og tro, hvor gamle og nye verdener mødes i en kunstnerisk fortælling om magi, medicin og mystik. HEXEÆG er en hyldest til de mange sider af heksekunst og den evige dans mellem lys og mørke, det gode og det onde, videnskab og overtro.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til denne unikke oplevelse. Du kan se udstillingen på HEX! Museum of Witch Hunt indtil 18. december 2024.