Folkeskoler i Esbjerg Kommune

Sammen med MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring har vi udviklet tre undervisningstilbud med udgangspunkt renæssancens forestillingsverden. De er gratis for folkeskoler i Esbjerg Kommune og bookes via kontaktoplysningerne på ude.nu.

Se korte beskrivelser og få links nedenfor.

Vi glæder os til at se jer.

Maren Spliids: Heks, offer eller heltinde?

7. til 10. klasse

Hekseforfølgelserne i 15- og 1600-tallet er en mørk periode i Danmarks (og Europas) historie. I Europa blev cirka 50.000 kvinder og mænd henrettet for trolddom, og i Danmark var det cirka 1000 mennesker.  Men hvorfor opstod hekseprocesserne? Og hvordan foregik de?

Undervisningsforløbet foregår både på museet og rundt i Ribes gader, hvor vi besøger nogle af de historiske steder, der fik betydning under hekseprocessen mod Maren Spliids.

Læs mere om aktiviteterne, forberedelse, efterbehandling og mål og book et forløb via ude.nu

Fri os fra det onde – sort og hvid magi i 1600-tallets Danmark

5. til 6. klasse

Eleverne får indblik i den hvide og sorte (og grå?) magi, der var overalt i renæssancens samfund. Alle folk – fra bønder til konger – brugte magi, men kun heksene var kendt for at bruge den farlige, sorte af slagsen. Derfor beskyttede folk sig mod den gennem andre former for magi – det, kalder man modmagi.

Undervisningsforløbet foregår både på museet og rundt i Ribes gader, hvor vi besøger nogle af de steder, hvor vi tydeligt kan se spor efter den magiske praksis, og hvor en dømt heks har boet.

Læs mere om aktiviteterne, forberedelse, efterbehandling og mål og book et forløb via ude.nu

Læseteater om renæssancen

5. til 6. klasse

Renæssancen, 1530 – 1680, er en fantastisk spændende periode både i Verdens, Europas, Danmarks, Vadehavets og Ribes historie.

Læseteateret lader eleverne fortælle – og selv være i renæssancen gennem de omhyggeligt kopierede dragter og de muntre teaterscener, der handler om livet i Ribe efter reformationen.

Læs mere om aktiviteterne, forberedelse, efterbehandling og mål og book et forløb via ude.nu